Thursday, May 9, 2013

Gourmet Ghetto Tour



לא צריך להרחיק, אין צורך להתאמץ,
לפעמים יש הפתעות ממש כאן, מתחת לאף.
יום סיור קולינרי בברקלי הזרוקה, המתריסה. 
שוב, גוררת אותי חבורת הMNO המפורסמת ליום שכולו הרפתקה.
אנחנו נפגשות עם אמונה, 
(כן, שם יהודי ואף מילה לא בעברית...;-)
ליום סיור קולינרי.
היא צעירה, תלתלים חצופים מעטרים פנים נקיות מאיפור. היא מדריכת טיולים, חוקרת, כותבת, מסקרת, לומדת טרנדים ואופנות והכל בכל בתחום המזון. 
וכמובן, שהתפקיד מחייב טעימות!
כן, בחברת השפע של היום, יש כאלה מקצועות.
שלוש שעות ומחצה של סיור בצפון ברקלי,
שמונה נשים, שתיים עשרה עצירות,
מרחק שעה נסיעה, $58 לאדם,
לא כולל קניות, שלוש שקיות, אינספור קלוריות, 
טעמים וריחות, פרטים ועוד, בזה הפוסט.

את הבוקר אנחנו פותחות ב Saul's Deli
דלי יהודי בהגדרה, אבל שלא כמו הסטראוטיפ של דלי ניו יורקרי, כאן דווקא לא מגישים  בייגל, סלמון וגבינת שמנת,
כי אם ניחוחות מהמטבח היהודי המזרחי.
כריכי רוסטביף עסיסיים עם חרדל מברוקלין, סודה בטעם סלרי, שמדגדגת את קצה הלשון, ומשאירה טעם מתוק של עוד...
פלאפל וחומוס ביום טוב וסנדויץ׳ במבטא תוניסאי, לא פלא שאני מרגישה כאן בבית. אמונה מספרת על יבוא מניו יורק, על מחירים גבוהים יחסית, שמחייבים את הרמה, האיכות והטריות של מעדנייה גורמיה.
היא מעדכנת אותנו שהמילה העדכנית לתיאור מזון מובחר, היא כבר מזמן לא gourmet כי אם artisan, מילה שהשורש שלה הוא Art, כי מלאכת מחשבת ויצירה מושקעת כעת בכל ארוחה.

משם, לנקודה הסטורית ל Peets הראשון באמריקה. כן, כן, ממש כאן ייסד   Alfred H Peet את בית הקפה, שהפך לרשת ולמוסד. זה היה ב1966, מר פיט, שהגיע מהולנד, ביקש לייסד בית קפה בסגנון אירופאי. בדמיונו הוא ראה את בית הקפה הפריסאי כמוסד, מקום מפגש אינטלקטואלי של רעיונות ודיעות, מפגש בין תרבויות. הוא בחר מיקום מתאים במיוחד, על יד האונברסיטה. כינו אותו  ׳Grandfather of a specialty coffee׳, ואני, אף על פי שמעדיפה במופגן את המתחרים, מעריצה יזמים. לפני שהלך לעולמו מר פיט, עוד הספיק לראות את חלומו, קורם עור וגידים, ואת בית הקפה שלו הופך לרשת, למוסד, למותג. בבית הקפה המקורי, חדר קטן בהשראת חזונו של האיש הגדול, עם מטחנות קפה וינטאג׳יות, מפות כתבות, וצילומים שחור לבן.

משם, לפסאג׳ קטנטן, דלת זכוכית קטנה מובילה לחוויה קולינרית מהשורה הראשונה, עולם ומלואו של מיני מזונות והפתעות. מתחילים ב Kirala בסושי איכותי, טרי וטעים, לצהריים חפוז ובריא. ומשם ל Chocolate Alegio שוקולדריה כמו מסרט. הריח נישא באויר, ואנחנו לומדות על פולי הקקאו, וייצור של שוקולד אנין במיוחד.  Claudio Corallo , האיש והאגדה, שעשה את דרכו מאיטליה לאפריקה, חוואי, שלמד את נפלאות החום הממכר והתחיל לייצר שוקולד מזן אחר. אנחנו פוצחות בסדרת טעימות שוקולד, מתחילות במריר ועוברות למתוק, מנחשות טעמים, קליפות תפוז מסוכרים, פיסטוקים, אגוזים, מקל וניל ועוד, טיפת דבש, מלח, ריבה, הכל בכל בשוקולד יוקרתי וחינני במיוחד. עיצוב נפלא, כדורי שוקולד לקישוט כוסות יין (במחיר מופקע!), שוקולד בהשראת גאודי, שנראה כמו אריח מעוטר ומאחור, אגוזים והפתעות. אי אפשר להתאפק, וכולנו פורצות במחול קניות, ונהנות להתבשר, שאוטוטו, במחוזותינו, בPalo Alto, תפתח חנות, יש!!!
ממול,  Picoso, מטבח מקסיקני, לא טעמתי, אבל נראה מבטיח. 
ועל יד,  Lush , גלידה וקפה, שמפיצה לכל עבר ריח משכר.
עצירה אחרונה, בטרם נצא ממעבר החלומות, בSoop, דוכן מרקים נפלאים,
ירקות אורגניים, קרוטונים, בשלובים מיוחדים, עצירה משביעה ומנחמת ליום קריר.
אנחנו שואלות לפשר השם, רומזות לטעות כתיב,  Jeany נזכרת בסיינפלד;-) אבל בעל המקום, חביב מאוד ומיד מעשיר את עולם ידיעותינו ומספר שSoop , זה בעצם מרק בOld English spelling  
בחיוך רחב, אנחנו מתכבדות במרק עדשים עם כל ירקות העונה, ולומדות, שלכל יום בשבוע, המרק שלו.
בדרך החוצה, אנחנו נעצרות ליד שלט, ׳Kitchen on Fire, Daily cooking classes׳, בעל המקום יהודי צרפתי ממוצא אלג׳יראי, מעניק שיעורי בישול, ואני כותבת לעצמי, שוה לנסות, מטבח מבית אבא.


ועכשיו ל, The Local Butcher Shop, איטליז לאנינים עם סנדוויץ׳ גורמה יומי.
הכל, הכל תוצרת מקומית, קליפורנית, אורגנית ומשובחת. בעלי המסעדה, זוג יוצאי קולינריה.
הוא עבד שנים ב Chez Pannise . החנות נקיה ומצוחצחת, הקצבים בחלוקים לבנים, וכובעי ברט אפורים, נקי כמו בית מרקחת. נתחי בשר עסיסיים וטריים. ובכל יום, מגישים כאן, סנדויץ׳ יומי. בהחלט לא מקום לצמחוניים:-) ואגב, המקום מציע שיעורי גריל למתעניינים.
עוד עצירה ב Poulet, מסעדה ודלי ביתית, עוף, סלט ומרק. להביא הביתה לשעות ארוחת הערב. בית עסק שבא בימים, וזה לטעמי, מעיד על הנחתום וגם על עיסתו.
ב Grégoire, בחיים לא הייתי עוצרת.... מסעדה קטנטנה, בגארג׳ וכמעט על אי תנועה. מטבח צרפתי / איטלקי.
אני טועמת כדורי תפו׳א עם חמאה נימוחה ברוטב איולי, ונשבעת לחזור ובגדול! ומבינה, שאם אני עומדת פה עוד שניה, אני חוזרת הביתה, גדולה, תרתי משמע.
ואז ל Vintage Berkeley טעימות יין איכותי מכל העולם ולא יקר! אני מיד מצטיידת ב Pinot Noire Russian River, Sonoma Oaks ובבקבוק שמפניה לחגיגה הבאה. לא מבינה גדולה ביינות, אבל בהרצאה בתחום בה נכחתי בסופשבוע האחרון, למדתי, שאם זה טעים לי, זה מספיק טוב!

העצירה האחרונה היא ב The Cheeseboard, מעדניית גבינות ומטעמים, מאפייה ובסמוך פיצריה. 
בית העסק, מנוהל בהשראת הקיבוץ, כל העובדים חולקים בהוצאות ומשתכרים באופן שוויוני. אנחנו מתענגות על פיצה נפלאה וירוקה, תערובת של גבינה, פסטו ואספרגוס... כן קראתם נכון. נכנסים פנימה לטעימת גבינות עזים על באגט צרפתי, ומתבשמות מהטעם והריח. מסתבר שמדי שישי, אופים כאן חלות, ומאחר וכבר יום חמישי,
כולנו מצטיידות בגבינות, לחמים ושלל מאפים.

אקורד סיום,
שניה לפני שאנחנו נפרדות לשלום מהיום הקסום,
במסעדה שליד מנגנים, '....and I think to myself, what a wonderful world'
ואני אומרת לכולם, 'I can't agree more'
ואת הרגע הזה, אני נוצרת בשמחה ומשתמשת בחוכמה,
כשמשהו משתבש או כשמפלס העצבים עולה:-)
אגב, אחלה מתנה ליום האם!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.