Thursday, July 21, 2016

ישראל בפיתה







לגלות לכם סוד? אולי רזיתי, 
אבל אוכל עושה לי טוב.....!
כן, אני אוכלת יותר בריא, 
מחשבת נכון את הקלוריות,
(במילים אחרות, צמה עם ירקות ופירות;-),
משתדלת לאזן עם ספורט, 
׳מבזבזת׳ קלוריות ריקות על יין, 
וכן, אפשר עוד כוס.
אני מפנטזת ממרחקים על המטבח של אמי,
פולניה במוצא, ׳שעברה ניתוח להסרת עדה׳,  
ומבשלת כמו אלג׳יראית מדופלמת,
עם טאץ׳ אירופאי באפיה והגשה.
כך שלפני כל נסיעת מולדת, 
אני מבקשת להתעדכן,
לא לבזבז את קלוריותי ומעותי לשווא.
אם כבר לאכול, אז שיהיה טעים ונעים ובגדול....! 
נפשי קצה בפלצנות תל אביבית, 
במנות מוקפדות ומחירים מופקעים.
נמאס לי לרדוף כמו העדר אחר ה׳מוכתרת׳ החדשה׳,
ויחד עם זה, כמו כולנו, כמו פתיה,
אני מחפשת שוב ושוב, את ההבטחה 'המבליחה'.
עם השנים נוכחתי, שלא די לי כבר במנה משביעה ומענגת חיך, 
שאני צריכה הרבה יותר מזה, תוכן, עניין, חדשנות ומפגש, 
וכן גם את האוירה, הסטייל וגם את הטעם,
ואם אפשר גם שיהיה נחמד, 
ושהשירות יהיה אדיב ומדויק,
אה, וכן, אני חמדנית, שישאר לי טעם של עוד,
לפעם הבאה.





ואז חגית, מזמינה אותי לערב שכולו ה פ ת ע ה,
לא לפני, שהיא מזהירה,
׳שרוני, תשאירי את הדיאטה בצד....׳
אני מצטיידת בחברה טובה ויפה, שיקרה לי מפז, 
מתלבשת, מתבשמת ויוצאת אל מרחבי הכפר.
שם, בין הגינות המלבבות והבתים הנאים,
מוליך אותי שביל נחבא אל ריחות וטעמים,
מטבח חוץ myoutdoors,כל כולו WOW אחד גדול!
הסצינה הזאת מתרחשת כמו מסרט, בחצר חיננית,
מעוצבת למשעי, לצד גינת תבלין, טבון חימר מקומר,
ועוד אחד קטנטן, כלי הגשה מרהיבים ביופיים, 
סדורים על מדפי בטון צפים לראווה,
אואזיס חיצוני מותאם לתנאי האקלים הישראלי,
ובמרכז, אי ועליו כבר רכון בחיוך כובש, 
שף מחונן, יוסי אלעד מכירים? 
אנחנו פותחים ב׳גזוז של חגית׳,
עם נענע ועראק, בכלי זכוכית מרשים,
עכשיו ממש ניתנה לי האות, 
הרמז האפי המפענח לבאות,
עכשיו אני כבר יודעת שנכון לי ערב מהאגדות.





׳ישראל בפיתה׳, היא יוזמה קולינרית,
ארוחת שף מתובלת בסיפורי אוכל.
פרי מוחה הקודח של חגית חברתי.
שיתוף פעולה מרנין בין חגית אברון,
בלוגרית ושחקנית נשמה, 
לשף הכי מוכשר ועניו בעולם, יוסי אלעד.
לסטייל ואנינות של מיכל קורן, שפית מקסימה, 
ואדריכלית גנים, שקורנת וזוהרת למרחקים.
הקפדה לא מייגעת, של מטבחי חוץ מעוצבים,
לחוויה מעוררת חושים ומרוממת נפש.
חגית על הסיפור הקולינרי הישראלי,
מימי הצנע ובן גוריון שעמד על הראש,
והכריז, ׳פתיתים, ויהי אור....׳
דרך הבורקס המסורתי של חתונות ואירועים,
לסרדינים בשימורים, זוכרים? 
משם לסיני, חמוץ מתוק של אהרוני, 
דרך המחווה למרגרט תיר, ולמנה שעשתה עלייה. 
קצת כמו ׳האפרוח, שהלך לחפש לו אם אחרת׳, חגית מספרת.
איך רעינו בשדות זרים, מתכחשים למוצא, למבטא, 
לחומרי הגלם, שנמצאים בשפע ואיכות, מתחת לאף, 
איך הרחקנו עד הודו וסין,
רק כדי לדעת, שאין כמו בבית, ואין על המאמא המרוקאית. 
בין אנקדוטה משעשעת אחת לשניה, 
מדגים יוסי במטבח בלב חצר, 
בשעת שקיעה, בישול אנין, נדיב ומרחיב לב.
(אגב, מי שרוצה, מוזמן להתנסות ולבשל)
הוא לוקח אותנו אל מחניודה המיתולוגית, בחיוך מצטנע,
מספר על פלומר, חגית מושכת אותו בלשונו,
והוא נכנע לה ומספר על פרס ׳המסעדה הטובה ביותר׳.
יוסי מוליך אחר כבוד, אל השולחן מנות נפלאות, אנינות,
כל ביס הוא חגיגה, כל ביס מפתיע באופן אחר.
לצד כל מנה, כוס היין שלה, ואני, כבר מחוייכת וליבי מלא שיר ושיכר.
לילך, סוזי ואליאנה מספרות לי על סצינת הייטק, 
ליזי וליאת על ׳אור ירוק׳, יאקי על קיבוץ בארי וקונדיטורית בוטיק,
ודוז׳ו, היפה גונבת את ההצגה, כשהיא מספרת על המחקר שלה,
חמותה מתבוננת בה באהבה והערצה, טלי מכירה את שירלי, 
ובכלל, היא ממש שכנה.
תוך שעה, אני כבר מוקפת חברים, מגרגרת ברעבתנות חגיגית.





אז מה היה לנו שם?
שמונה מנות לעילא ולעילא, הסיפור, הוא רק התירוץ,
החוויה, קולינריה ישראלית לשמה.
סלט אבטיח עם פטה עיזים ופוקצ׳ה מהטבון של מיכל
ריזוטו אורז עם בייבי זוקיני וליים כבוש
ברבוניות על מדליוני דלעת
קרפצ׳יו חציל אסיאתי, מחווה לאהרוני הבוכרי
קרואסון כבד עוף ושקדי עגל בטחינה ואריסה
סוכריות קבב דג על מקל
לאפה עם נתח פיקיניה בשום ועגבניות ירוקות 
כנאפה מלון וברינזה
ארבע שעות של גרגרנות לשמה,
חוויה על חושית, מענגת וחברתית.
לפחות קילו במצטבר, וכן, גם צמתי קצת לפני,
אבל היה שווה......!
מ ו ש ל ם, לחגיגות מיוחדות, וגם לסתם,
לביחד או לבד, ליום חול או יום של חג,
לאירוע אינטימי או גדול,
וכן, ניחשתם נכון,
אני כבר בודקת אפשרות לייבא אותם לשם ולפה:-) 
מדי יום חמישי, מתמלא מהר,
הזמינו כבר עכשיו, 
כל הפרטים ממש כאן, 
׳ישראל בפיתה׳ 
אה, וקרדיט צילום,
ליקי, קונדיטור בוטיק מבארי, בימים,
וצלם בלילות.
















Thursday, July 14, 2016

פרנקופילית ולא אנונימית




ניחשתם נכון, מדובר בפוסט המשך,
לפוסט ההוא, 'נשיקה צרפתית', זוכרים?
ויתרונו של הנוכחי,
שאפשר מהמסך הקטן לחקור עולם,
וזה לא עולה כרטיס טיסה, אף לא קלוריה אחת,
הפוסט שלפניכם יעלה את רף ההשראה,
יעורר את בלוטות הטעם, 
יעניק לכם שעה ארוכה של טאץ' וסטייל, 
והכל בעברית קריאה,
בתוספת ארומה קלה של השפה הכי יפה בעולם.
לפני שיוצאים לדרך, אזהרת מסע לקוראים, 
הפוסט הזה הוא ממכר, 
בדיוק כמו הבלוגריה, זוכרים?
ממתק אחד מוביל לאחר,
אבל להבדיל מנשיקה צרפתית
הפוסט שלפניכם, חברים,
כלל אינו משמין, הוא מזמין, מחכים, מרנין....! 
בפעם שעברה, עסקנו במזון לגוף,
השבוע, תור הנפש והלוק. 
ובכן חברים, טיול שנתי מתחיל כאן ועכשיו,
תעמעמו את האורות, תשימו איזה ז'ק ברל,
בראסנס, או מייק בראנט, תמזגו כוס pinot noir 
ו....  s'il vous plaît 🍷 
מוכנים?
Voilà! 
מ ת ח י ל י ם....!





בלוגריה
Marie France או כמו שהבכור מכנה אותה בחיוך קטן, 
׳מרים צרפתי', 
היא הסמן הכי צרפתי שלי כאן.
כזאת סנובית במידה, פנים מלאות ארשת חשיבות,  במיוחד כשהיא מנפחת לחיים ומפטירה 'bah'.
כשאני מספרת לה, שלדעתי הפכתי פרנקופילית, 
היא מתמלאית גאווה, אז אני מוסיפה 'חטא על פשע', 
ועושה לה הכרות עם כל הפוסטים הכי שווים בבלוגריה הפרטית,
היא מיד מעלה אותי בדרגה
לפרנקופילית par excellence,
מעניקה לי אחר כבוד את כל הסודות שלה לעיר האורות,  
ואני בתמורה מבטיחה לה הצצה למה,
שאוהבים כל les israéliens et les américaines 
הנה הרשימה שלי ממש כאן, 


פרנקופילים אנונימיים
פרנקופילים אנונימיים
'כל מה שמכורים לצרפת צריכים',
מכריז האתר הנפלא הזה,
שהוא בעצם אוסף של פוסטים וכתבות נפלאות.
אני נכנסתי ויוצאת תכופות,
תמיד נשארת כשחצי תאוותי בידי,
מגלה עולמות, מכינה לי רשימות, ליום מן הימים,
כשיהיה לי יותר פנאי, לבלות, להגשים ולכתוב.
מומלץ בחום!


פריזאית
את כנרת רוזנבלום אני מכירה עוד מימי ׳מפריזה׳ לידיעות אחרונות.
אני מחבבת מאוד את סגנון כתיבתה הקולח והעשיר
וכן, אתם זוכרים נכון, הזכרתי אותה כאן לא אחת.
אפילו הייתי הראשונה לקרוא בדיגטליה את רומן הביכורים הראשון,  'סיפורי אהבות',
שבכלל מסקר את טוסקנה, ונכבש לבבי מאוד.
ה'מדריך הסודי לעיר האורות, כולל ה כ ל !
מפה אינטראקטיבית, המלצות, טיפים, קניות, אירועים ותרבות, לוח מודעות, דירות להשכרה,
טורי אורחים חינניים,
ועוד, ועוד שלל הפתעות ופינוקים.
לאחרונה, כנרת חוטאת בכתיבה במגוון נושאים אחרים, 
בקיצור, מומלץ בחום, ולא רק לפרנקופילים.


Paris chez Sharon
Paris chez Sharon
על שרון היינריך, כבר סיפרתי לכם לפני אי אילו שנים ב'בלוגריה'. בשנה שעברה כתבתי מדושנת עונג על הסיור המתוק, שערכה לכבודנו לאיחוד משפחתי לכבוד יום הולדתו השבעים של אבי.
ואם זכרוני אינו מטעה אותי, סיפרתי לכם גם על הספר הנפלא שלה, שהענקתי במתנה למי שידעתי, שיטיב להעריכה. 
ובכן, שרון היא כולה כישרון, תלתלים סוררים, שמחת חיים, ושילוב/שילוש מנצח של חינניות, גרגרנות וסקרנות פרנסואית אמיתית.
הבלוג שלה הוא מתוק להפליא בדיוק כמוה,
והוא טומן בחובו עוגות מפונפנות, בריושים פריכים, קרואסונים, מקרונ׳ס, תופינים, שוקולדים מפוסלים,
ראיונות, רעיונות, מתכונים, וצילומים משובחים.....!  
אני ממשיכה לעקוב אחרי שרון בהערכה, ממליצה בחדווה, ויודעת, ש׳נסתרות דרכי הרשת׳,
והנה שוב זומנה לי תחילתה של ידידות נפלאה.

Garance Doré 
Garance Dore
כן, נכון גם אותה כבר הזכרתי בעבר,
אבל זה היה עוד לפני שהתחילה לכתוב למגזין 'ווג',
במילים אחרות, רברבנות, שמטרתה להוכיח, 
איך אני צדה כישרונות בעודן צעירות)
הגברת הזאת מרשימה במיוחד,
במפגש התרבותי שבין ניו יורק לפריז, 
בעדכנות, ביצירתיות, בויזואליות,
לייפסטייל, אופנה, שופינג, חוויה,
הכל בכל כרוך באתר קוסמי אסתטי מגוון להפליא.
כשאני מנסה לבאר לעצמי את הקסם ה'גרנסי' בתרגום סימולטני לעברית ׳שרונית׳,
אני תוך שניה מבינה,
Garance היא דוגמא חיה סטייליסטית ואמיתית,  
שדברים טובים קורים, 
שחלומות אכן מתגשמים,
אם לא רק חולמים, אלא גם יוזמים ועושים,
בתנאי ששומרים על מקוריות, חדשנות וחשיבה יצירתית.


אופנה
דודה שלי, העונה לשם Gilberte,
מדגמנת פריזאיות לתפארת, 
היא הצרפתיה הכי קוקטית שיש,
קטנת מימדים, נמרצת וחיננית,
אלגנטית ושיקית, 
חובבת כובעים ושמלות בוטיק.
אבל מה שהכי מדליק בה בדודה שלי,
שהיא לא פרייארית. 
(לא חברים, היא לא קונה בChanel או Louis Vuitton 
למרות, שמומלץ לשטוף ת'עיניים שם
וכן, גם לחטוף חום.)
היא פשוט מלקטת נכון!

ובכן, איך עושים את זה?
עזבו אתכם משאנל, לואי ויטון, דיור וסאן לורן,
תעצרו לבקר אצל שלי גרוס ה'מלבישה', 
תתרעננו ותהנו מטרנדים וסטייל, מסיפורים קטנים,
מצילומים מרהיבים, מאנינות ושמחה,
שפושה בכל האיברים.  
(על 'החיים ומה שלבשתי', כבר כתבתי ופירגנתי:) 
ובכן, אפילו המלבישה בכבודה ובעצמה,
מתבשמת ונהנית מכל הגדולות, האנינות והמפורסמות, 
ונראה שגם אצלה מתגלות תופעות פרנקופיליות לעיתים קרובות.
יאמר לזכותה, שעל אף הסטייל והאנינות,
גם בזארה היא מבקרת תכופות,
ועל זה, ועוד היא מקבלת אצלי נקודות.

Repetto
מותג יוקרה אנין של אופנת שיק לרקדניות ובעיקר של נעליים הורסות ונוחות,
נשמע אוקסימורון, מסתבר שלא....
כל מה שלמדו מבלרינות מקצועיות על תמיכה בכף הרגל ורפידות, מיושם פה.
אגדה אורבנית מספרת שנעלי הבלרינות עשו להן שם בזכות בריג׳ט בארדו, שביקשה שיתאימו עבורה נעל פלאטי נוחה.
(אגב, למרבה הפלא, ביקורת הקהל האמריקאי אונליין מעידה על נעליים 'לא נוחות מי יודע מה', גם את זה אני זוקפת להבדלי תרבות הצריכה/ אופנה בין היבשות)
היום כבר יש שם שמלות וחצאיות טול,
בגדי ריקוד תיקים ונעליים איכותיות.  
ואני, שהתקמצנתי לקנות, עמדתי דקות ארוכות פעורת פה, מול חלון הראווה השובה והשווה
ובאורח פלא, האתר מצליח להעלות על נס, את החוויה, של ביקור בחנות אריסטוקרטית לשמה. 
אגב, מאוד בקרוב, בניו יורק.


ובכן, אין סטייטמנט יותר פריזאי מנעלי בן סימון הצבעוניות, הנוחות וכן, מה לעשות,
בסוף יום קייצי, הן גם מדיפות ניחוחות. 
(אין מושלם, אמרתי כבר?)
הולכות נהדר עם ג׳ינס, עם קפרי, עם מכנס קצר, ולטעמי, הכי, הכי עם ג׳ינס לבן.
היום אפשר הכל באונליין, 
כולל חיקוי לא רע בכלל בNordstrom 
הבנות שלי יודעות, אין עצירה בפריז, בלי בן סימון.

Cos
COS
הסוד הכי גדול שלי, ל׳WoW מאיפה זה...?׳
האמת, סוד כזה גדול, שהתלבטתי אם בכלל לספר. אבל באמנת הבולגריות, שטרם נכתבה, ישנו הדיבר הראשון, שדברים טובים חולקים בשמחה ובששון.
ובכן את COS גיליתי לפני אי אילו שנים
בrue de Charonne המיתולוגי,
ותרתי משמע, החנות קראה לי בשמי.
אופנה שכולה צחות ונקיון, 
גזרות בסיסיות נוחות ורחבות.
סטייל של ממש, בעיקר לחובבות מנוכרמטיות לשמה.
ומוכרחה להודות, ששנים ארוכות סברתי, שהחנות מפאת שמה, לא תגיע לעולם למולדת האהובה. 
ובכן, קבלו סקופ, מאוד בקרוב בתל אביב...!
עכשיו כבר בניו יורק ובעוד כל מיני,
הי ואל תשכחו מי גילה לכם את הסוד הכי שווה:-)
ואגב, לא צרפתי ולא נעלים, אבל מזוהה עבורי עם עיר האורות, כי פריז משופעת בחנויות.




קולנוע
אבא שלי, בדיוק כמו הגיבור בסרט, ׳חתונה יוונית׳
יכול להוכיח לכם, שלכל מילה בעולם,
יש שורש צרפתי, ונראה מי מכם יעז לטעון אחרת,
הוא מיד יחטוף הרצאה ארוכה ודי משעממת. 
כשהוא דוחק בי בעיניים נוצצות,
לצפות ב'משפחת בילייה', 
אני מיד נשמעת להוראות,
מתרגשת ומתאהבת עד דמעות,
אחר כך א׳ רוכש לי  בהפתעה את פס הקול.
וסבא וסבתא לוקחים את הנכדים לצפייה משותפת. 
אגב, זה לא הסרט הצרפתי הראשון שאבא שלי מכריח אותי לראות, בזכותו ראיתי גם את ׳מחוברים לחיים׳ 
ועכשיו נוספה לי עוד המלצה טריה,
שטרם הספיקותי, לצפות ב'מיסייה שוקולד',
Monsieur Chocolat
את שאר הסרטים ראיתי בחסות פסטיבל הקולנוע היהודי של העמק SVJFF, שאל לכם להחמיץ,
קבלו פרסומת סמויה.



La famille Bélier
The Bélier family 
סרט חכם, רגיש, מצחיק, על הורים וילדים,
על אהבה והתבגרות, על תקשורת וחירשות.
ממתק אמיתי, וכן, בטח לצפות עם המתבגרים!


?Qu'est-ce qu'on fait au bon Dieu
או בשמו האנגלי,
Serial (bad) Weddings
או למה זה מגיע לי? (בעברית)
עוד המלצה של אבא שלי,
ניחשתם נכון, האיש פשוט אוהב לצחוק.
להתפוצץ כל הסרט מצחוק,
על גזענות, גאווה ודעה קדומה, 
ועל כור ההיתוך שחווה צרפת. 


To Life
A La Vie
שלוש נשים צעירות, חברות טובות,
ניצולות מחנה השמדה ורדופות טראומות השואה,
נפגשות מדי שנה לחופשה על חוף ימה של צרפת.
הזכרונות, הפחדים, האהבות, ההחמצות, השריטות והצלקות, החברות והקשר האמיץ,
בסרט שמבוסס על סיפור אמיתי מרגש ומכמיר.




24Days
24Jours
סרט שמבוסס על סיפורו של אילן חלימי,
שנחטף, עונה ונרצח בפריז על רקע אנטישמי.
לעיריית צרפת ולשלטונות של המדינה,
שחרטה על דיגלה חופש, שיוויון ואחווה,
קשה להודות במפלצת האנטישמית המכוערת, שצמחה להם מתחת לאף,
את מה שקרה/ קורה אחר כך, כולנו יודעים.
הסרט, קשה לצפיה ומעורר שאלות רבות,
על מצב יהודי צרפת, ועל הקושי של הרשויות לראות את המציאות העגומה.
כשאני נפגשת עם Alex בחודש האחרון,
ומגמגמת בצרפתית עילגת, שואלת אותה אם צפתה בסרט, היא מספרת לי שהאירוע הזה,
גרם לה לעזוב את פריז לעולמי עולמים.



La Baignoire 
האמבטיה
לאמבטיה, אני לוטשת עיניים או יותר נכון אוזניים,
כבר תקופה די ארוכה.
מכון ללימוד השפה הצרפתית, דרך הומור ושאנסון, תיאטרון וקרואסון,
ממוקם בנוה צדק, זה עבורי החיסרון,
אבל עבור חלק מקוראי זה יתרון, נכון?
אגב, לאחרונה, מלמדים שם גם ערבית,
וכמו שהם מכריזים, ׳לא שוברים שיניים׳
ו׳לא, אין צורך במצופים...׳,
ובעודי כותבת את אילו המילים,
אני לא יכולה שלא להזכיר את אווה גבאי,
המורה המיתולוגית שלי לצרפתית,
להקדיש לה את הפוסט, 
בתוספת זכרון מחויך של תחרות השירה,
בה זכו ניצה וחגית, 
יפות, שרות, רוקדות ונראות הכי צרפתיות.

ולשעת סיום, הצצה מן הארכיון הפרטי,
של כל הפוסטים שלי בניחוח צרפתי.



























Thursday, July 7, 2016

בוקר של השראה






כשעתליה מציעה לי להצטרף אליה לבוקר של השראה, 
אני הופכת עולמות. 
כבר תקופה ארוכה, שאני עוקבת אחרי השפית הצעירה, ברשת החברתית, נסתרות דרכי האל, או עולם קטן בישראל.
כך או כך, מיד עם נחיתתי,
נוחתת אצלי במייל הזמנה מפתה.
׳בוקר של השראה׳, ארוחת בוקר מעשה ידיה להתפעל, 
של האחת והיחידה, עתליה.
בבית אבן עתיק בעין כרם הציורית,
ואם זה לא די, הרי שהאירוע הוא בחסות 'EatWith', 
כך, שחבורה מעניינת היא חלק מהחגיגה. 
שלום קיטל, העיתונאי, הוא אורח הכבוד, ונספרסו משיקים קפסולה חדשה לקפה של בוקר מעורר וחזק.
כל אחת מהסיבות שמניתי, טובה דיה, 
להשתמט מכל מטלה או התחייבות, 
ולשים פעמי אל הבירה,
וכך בדיוק אני עושה, בבוקרו של יום שישי האחרון. 
א׳ צדק, קשה לי להחמיץ ארוחה טובה,
עוד יותר קשה לי להחמיץ מפגש מעורר השראה,
מה לעשות, אני מערכת די קלה להפעלה, פשוט בריה סקרנית, גרגרנית, אוהבת אדם. 




יום שישי מגיע, אני שמה פעמי אל הבירה, 
נוסעת בכביש המתפתל העולה אל עין כרם היפה, ומתבוננת בעיון בשער המפורזל, בבית האבן העתיק, השוכן בתוך בוסתן עצי פרי,
עץ רימונים עסיסיים, גפנים משתרגות, רוויות מיץ קייצי, הם התפאורה לבוקר הנפלא.
עולה במדרגות, מצלצלת בפעמון,
דלת ברזל כחולה נפתחת לרווחה,
ובפנים, מי אם לא? עתליה. 
מחבקת, מחייכת, מתרוצצת לכל עבר,
כמו דבורה במעופה, כמו נמלה חרוצה,
מחליקה יד לסדר את המפה,
מסבירה פנים לכל האורחים,
מציגה בפני את מר קיטל, מפטפטת פה ושם, 
׳תשתי קפה?׳ היא שואלת, ׳מכירה את נספרסו?׳ ומיד גם עונה, ׳את נראית מיומנת, לצד המכונה?׳, בזוית העין היא בודקת שכולם נינוחים. 
׳מי רוצה לבוא ולראות את גן הירק שלי?׳ 
היא שואלת בהתלהבות ועיניים בורקות,
וכולם אחריה, ממהרים לעלות במדרגות כחולות ולוליניות. 
נופי עין כרם נפרשים מכל עבר ממרפסת הגן, אנחנו שוטפים עיניים בגבעות, בהרים, בירוק חומי אינסופי, 
המוסקוביה על צריחיה המוזהבים מזדקרת בגאון נישא.
ועתליה, מספרת בגאווה לא מוסתרת על גן הירק.
חצילים, קישואים ועגבניות שרי אדמדמות ועסיסיות,
מציצים מכל פינה.
צמחי תבלין ריחניים באפי, 
את ה כ ל, היא זרעה ושתלה,
ועדרה וניכשה, והשקתה וטיפחה,
באהבה גדולה. 
עתליה מגדלת ומבשלת בסגנון Farm to Table.
אני יורדת חזרה אל הבית העתיק והחם,
עיני לא יודעות שובע,
מהסלון נקרע חלון גדול לנוף הררי של עין כרם,
עץ הרימון, הזית, התאנה והגפן, כמו מכריזים,
שהבית הזה מבורך במינים טובים ואנשים יצירתיים.
השולחן ערוך ומזמין, 
ועל הקיר אסופה אקלקטית של אמנות ירושלמית וישראלית.
קדישמן ואגם, וחוזה המדינה נושא עיניו בתקווה, 
לחופי יפו תל אביב. 
ציורי שמן, הדפסים, תרבושים,
פסנתר עתיק וצילומים משפחתיים. 
ספריה כבדת משקל,
קורסת תחת עומק תרבות והגות, 
ומטבח יוצא מן הכלל,
עם חלון ירושלמי לעוד פטיו קטנטן.
׳הבית הוא בן מאה שנים׳, מספרת לי עתליה, 
׳הורי רכשו אותו בראשית שנות השבעים׳, 
תוך כדי שהיא משקה אותי ואת אורחיה בסנגריה צוננת אפרסקית ורדרדה. היא מספרת על עבודות שיפוץ קטנות, על טבעת חותם ירדנית, שהתגלתה באחד הקירות, והושבה אחר כבוד, לבעליה בעמאן השכנה, אחרי הסכם השלום. 



עכשיו, היא מזמנת את כולנו לשולחן הערוך למשעי, סידורי פרחים מתוקים בתוך נורות חשמל, כובשים את עיני.
מהרגע הזה, מתחילה חגיגה קולינרית אמיתית, 
מנות משובחות יוצאות בזאת אחר זאת מקיטון המטבח אל אורחיו, אנינות, שטרם טעמתי כמותה.
בואיקוס בלקני, לחם שאור תוצרת בית, לחמניות טריות, ולצד הלחמים המופלאים, גבינות ירקות וממרחים, פסטו בזיליקום מהגינה, אלא מה?
כרובית בעירית ולימון, שמוסיף המון, זוקיני אורגני צנובר ונענע, חציל קלוי, טחינה מבורכת, פטה יוונית, גבינות שמנת וזיתים מצויינים, סלט בורגול מנוקד בבטטה, אגוזים וכוסברה, סלט גינה טרי, סלט חסה ואפרסקים בבלסמי, רענן וקייצי, מאפי הבית, קיש בצלים ותימין, קיש מנגולד ועגבניות תמר. שקשוקות אחת אדומה, בבישול מאורך ועוד אחת עם תרד וסלרי, ירוקה ויצירתית. וחכו, עוד לא אמרתי מילה על הקינוחים המפתים ועל שייק אבטיח מרווה צימאוני. 





עכשיו אנחנו כבר בליין החדש של נספרסו, היא צדקה עתליה, קראה אותי כמו ספר פתוח, אני מכורה לקפסולה הסגולה, אבל היי, זה היה לפני שנדב ערך לי הכרה אישית עם Envivo Lungo, קפסולה חדשה לבוקר מעורר.
הקפה מלווה בסקונס תמרים וריבות ביתיות, בעוגת שמרים ריקוטה וחמוציות, בבבקה קינמון, בפאי לימון, בעוגיות דלעת ופיסטוקים נפלאות ובעוגת פירות יבשים,
וחכו, חכו, טרם דיברתי על התוכנית התרבותית.
עכשיו, כמנהג EatWith, אני כבר מכירה את יושבי השולחן, ושלום קיטל מכחכח בגרונו ומספר את סיפור חייו. מסע עיתונאי שנים ארוכות, מימי ניקסון ועד ימי אובמה, הוא מספר זכרונות מסיפורה של מדינה, נוגע בביקור סאדאת, רצח רבין, אסון המסוקים, המעבר מערוץ אחד, לשני, לריבוי ערוצים, הוא דן בתפקיד התקשורת, ביחס שבין הסברה למדיניות,
׳גם ההסברה הכי טובה בעולם, לא תצילנו ממדיניות לוקה....׳
הוא מתבל את סיפורו באנקדוטות משעשעות,
ולא שוכח לדון באתגרי השעה, השיחה קולחת,
האורחים שואלים שאלות ומר קיטל עונה בסבלנות אין קץ.
הזמן עובר בנעימים כשנהנים ומתעניינים,
וכבר צהרי היום, ואנחנו נפרדים לשלום,
כמו היינו מכירים ותיקים.
אני מיד מבטיחה לעצמי, 
לשוב אל עתליה, 
לעוד איזה סיור או סדנה,
לחגוג אצלה איזה חגיגה,
כי אין מה לומר, כשיש ניצוץ בעיניים,
להט בלב, זיק יצירה, ותשוקה עזה,
הארוחה היא לעילא ולעילא.
ואתם קוראים יקרים, 
קבלתם זה עתה, המלצה שווה,
לבוקר שהוא כולו, ה ש ר א ה,
לשפית מופלאה,  עתליה, אוכל, אמנות, אירוח  
לקפה מעורר,  Nespresso 
ולמיזם מופלא, שמזמן חוויה,
שהיא הרבה יותר מעוד ארוחה EatWith