Thursday, July 16, 2020

מיומנה של בשלנית





ובכןמי שמכיר אותי היטב,
יודעשאני אוהבת לארח,
ושונאת לבשל....!
כןכןאכן אוקסימורון,
אבל מה זה נכון.
יש לי רשימת טלפונים בחיוג ישיר ומהיר,
של מיטב השפים בעמק ובעיר.
(איילתחגיתעדיגיאטלענת
ואלו רק מאיזור חיוג אחד…!)
הם אף פעם לא מאכזבים,
תמיד מסבירים לי פנים,
מצרפים להזמנה איזה גודיס׳ משובח או ממתק,
כן הם צדיקים אמיתיים
שיודעים נפש בהמתן:-)

חוצמזהיש לי כמה מנות ברפרטואר,
שהוציאו לי שם של אחת שיודעת (לבשל כמובן..)
שניםשאני משכנעת את סביבתי,
שכל כוליסתם ׳רוח וצילצולים׳,
הבישולים שלי הם ממש בקטנה.
מה חשוב לי?
שיהיה קל להכנה,
שלא יתקיים קשר ישיר בין תזונה להשמנה:-),
שההגשה תהיה צבעונית ואנינה,
שהמטבח ישאר נקי
בלי עדויות מפלילות מהתאונה,
בקיצורהבנתם את הכוונה,
מינימום מאמץ עבור ארוחה דשנה ומהנה







אבל אחרי שבועיים בסגר,
אפילו ׳מתעבת מטבח׳ כמוניהראתה סימני שבר.
והתחלתי לצוד מתכונים מאימי האהובה 
ומחברים חובבי בישול ואפייה
ביקרתי אצל בלוגרים ידוענים,
וחזרתי לפשפש בספרים ישנים.
ואז נזכררתי בהבארין היפה.
ארין Erin Gleeson גדלה בין מטעי תפוחים בסונומה
למדה צילום בסנטה ברברהוחיה שנים במנהטן
אחרי קריירה מרשימה של הוראה 
וצילום קולינרי לThe New York Times
היא חזרה אלינולעמק הסיליקון בעקבות בעלה הרב.
מאז היא האישה והאגדה מאחורי סידרת ספרים מצליחה,
The Forest Feast
שמאגדת את כל מה שעושה לי טוב על הנשמה.


את ארין פגשתי לפני שנה וקצת,
ומיד אחרירצתי לרכוש כמה עותקים מהספרים,
מתנת אהבה לחברים בשלנים או סתם גרגרנים.
אגביש לה גם ספר בישול לילדיםמדהים…! 
ספריםשהם חגיגה של אסתטיקה והשראה.
ולראיה, כל הצילומים כאן (למעט הדובדבנים של א') של Erin
בישול שעונה על כל הכללים שלי,
(קללא משמיןטעיםאנין ומרשים...!)
בלוג שעושה חשק לארחלטייל ולאכול,
ואפילו קצת לבשל,
וכמו שאמא שלי אומרת,
׳שהחיינו והגיענו לזמן הזה...׳ 







אחרי איזו הצלחה או שתיים במטבח בימי קורונה,
וקצת מילים טובות מבני הבית,
הבנתי את העניין,
אין כמו מחמאותלגרום לי להכנס למטבח.
תפסתי קצת ביטחון והעזתי להתקשר לפז,
חברתי רבת הכישורים ואלופת הבישולים.
בהתרברבות של מתחילותהצעתי לה מתכון,
והיא באהבההמתינה בסבלנות עד לסוף השיחה,
שיבחה אותי על ההצלחה והצמיחה,
והעניקה לי תעודת מעבר (בבישול ואפיה)
מבית הספר היסודי הישר לחטיבה




ובכןהגעתם עד לכאן,
קבלו מתכון קלקל....!
בהשראת The Forest Feast  כמובן.


פודינג צ׳יה ופירות 
(מצרכים לכעשר כוסות)
כוס זרעי צ׳יה
כוסות חלב שקדים לא מומתק / חלב סויה / חלב שיבולת שועל
כפות סילאן / דבש
פירות יער / מנגו / מה שיש…!

מערבבים בבלנדר כמה דקות (כי אני מתעצלת)
את הצ׳יההחלב שקדים והסילאן,
עד שהזרעים השחורים מתנפחים ומקבלים מעטה שקוף ואפרפר.
חותכים פירות שלא משחירים (מנגותותיםאוכמניותפטלחמוציות).
ממלאים את הכוס בפרי מעליו שתי כפות גדושות פודינג ועוד פרי.
עוטפים בנילון נצמד ללילה במקרר.  
אפשר לקשט לפני ההגשה בשקדים או אגוזים.
מתאים לארוחת בוקר שמרגישה כמו במלון בוטיק,
או לקינוח שכל כולו "שויץ".











No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.