Thursday, August 13, 2020

,בדשא אצל אביגדור


על מגבנה קטנה ומטריפה...!






את שרון נוי הכרתי אי שם בשנת 1994,

היא הייתה בת שלוש עשרה,

תלמידה בחטיבת הביניים באר טוביה,

חרוצהחכמהרצינית ויצירתית,

ואני הייתי מורה צעירה, נאיבית ואידאליסטית.

מידי בוקר, היה ליבי מתרחב למראה,

שדרת הדקלים בכניסה לתיכון

שיכורה הייתי, מריח הלולים והרפתות,

מתבשמת משדות התירס והחמניות,

נפעמת מהערבות ההדדית,

וילדי בני המושבים, השזופים והשובבים.

כבר אז ידעתי,

שבנחישותה וחריצותה

שרון עוד תגיע רחוק.



שנים אחר כךלימדתי את דפנה,

הכרתי את עינת,

ואפילו את בת הדוד,

וכך התוודעתי לשבט נוי.

לאמא אוריתלאבא אריק,

ולמשק נוישנולד עם המדינה,

מפרה אחת חולבתשתי עגלות ופרדה,

(בשותף עם השכנים....:-)

לשנת אלפיים ועשרים,

רפת עם רובוטיקה וטכנולוגיה מתקדמת,

המונה כמאה וחמישים פרות.

וברוח איכות חיי הפרה וריווחתה,

מאפשרת חליבה לכל פרה בקצב שלה.

שרון היא הבת הממשיכה,

וכלל לא מפתיע,

היא נועלת את המגפיים במשפחה.

אגב, יש לה כבר משפחה מהממת משלה.

נעםהאיש שלצידהעל הרפת,

שמייצרת מליון וחצי ליטרים של חלב בשנה.

ושרון, על המגבנה האנינה.

המגבנה והחנות יושבים בלב המשק המשפחתי,

בהשרון מייצרת גבינות מחלב בקר מלא, בשיטות מסורתיות.

כל הגבינות מיוצרות מחלב מפוסטר ואיכותי מרפת נוי

ללא חומרים משמרים ובעבודת יד,

שכל כולה אהבה גדולה.





עכשיו למה אני מספרת לכם את זה הסיפור?

בשבוע שעבר,

שלושה ימים לפני היובל שלי,

חגגה המלכה האם (AKA אמא שלי),

יום הולדת עגולבצל אותן הנסיבות,

קורונה ושנת אבלות.

ובכןאיך מרוממים את רוחה?

איך מפזרים אבקת קסמים ממרחקים?

בארוחה מפנקת ואנינה,

לקומץ משתתפים במגבלות התקופה,

הישר לפתח ביתה.

גבינות אנינות מנויהל׳ה,

סדורות על מגשי במבוק מרהיבים,

שלל מאזטים וממרחיםקישים אישיים,

סלמון מעושןשלל ריבות וזיתים,

סלט יווני עשירלחם מחמצת מאפה בית פריך,

ומיץ תפוזים סחוט טרי בבקבוקים אישיים.

סעודת מלכים על טהרת הבריאות והאנינות,

מה שאנחנו קוראים Farm to Table,

במולדת ועל אמת.

בפינוק שאין כזה דבר,

הכי חיבוקשאפשר לתת לאמא,

ביום חגה.






כןכנראה שזה הזמן לחגוג קצת אחרת,

בקטןבפיקניקבטבע

בחצר הביתית או במרפסת.

ובכן חברים,

לא אני לא משוחדת וכןאני מאוהבת

ממליצה בחום על נויהל׳ה,

לפינוק יקירים בארץלאירועים קטנים,

או סתם להצטיידות לפני שבאים אורחים.

בחנות המשק, תוכלו למצוא מגוון גבינות אנינות

ותוצרת חקלאית מקומית.

שמני זיתדבש כוורות מהמושבים השכנים

יין בוטיקממרחים וריבות,

ממש טעם של פעם,

עטוף באהבה וגאווה של חקלאות 

איכותית וישראלית.

את כל הפרטים אפשר למצוא כאן,

נויהל'ה , מושב אביגדור

אהותמסרו לשרון חיבוק?

משרון שמעבר לים





ואם אתם כאןבין יושבי העמק,

ושיח הגבינות עשה לכם חשק

לחקלאות מקומית קליפורנית,

שימו פעמכם ל Pescadero

Harley Farms, Goat Dairy

Harley Farms

משק שכולו על טהרת גבינות העיזים,

שגיליתי לפני כעשור,

במסגרת יומולדת לחברה אהובה,

שגדלה ממש כאן, כשעוד היו חוות בסביבה.

גם כאן אפשר להצטייד בגודיס’,

אנין ומשמח לבב.


ואיך אפשר בלי שיעורים?

ספרו, ספרו על תוצרת מקומית,

באיזורכם, כאן או שם,

להנאת הכלל,

ולתמיכה במשקים קטנים,

בתקופה לא פשוטה.














 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.